Fair Furniture 

The Original Acapulco Chair 

 

Fair Furniture is een Nederlands designmerk en producent van handgemaakte meubelen. Zij zijn gespecialiseerd in het design icoon van de jaren 50, de Acapulco stoel, met zorg vervaardigd in Mexico.

Ontwerp

Stevige stalen structuur, eenvoudige lijnen in mat zwarte afwerking. Zitting gemaakt van frisse en flexibele PVC koorden die comfort bieden.

Materialen

Gepoedercoat stalen frame in zwart matte afwerking, gerecycled PVC en waar mogelijk vrij van ftalaten en zware metalen. Het gebruikte hout is zoveel mogelijk afkomstig van duurzame bronnen.

Productie

Fair Furniture producten worden individueel gemaakt door Mexicaanse ambachtslieden, gebruik makend van oude Maya weeftechnieken, ambachtelijke processen en respect voor het milieu.

De Acapulco stoel wordt zorgvuldig met de hand gemaakt door Mexicaanse ambachtslieden. Het originele materiaalgebruik en het grote comfort dankzij de ergonomische zitting maakt de stoel perfect voor binnen in de woonkamer en buiten op het terras. Daardoor is de stoel de ideale aanvulling gedurende het hele jaar.

PVC met anti-UV behandeling en anti-oxidanten. Geschikt voor buitengebruik.

L89 X W75 X H99 cm / 8.2 kg